• 300g rizs
  • 100g mazsola
  • 8 tojás
  • 1l tej
  • 2dl víz
  • 100g margarin
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • 1 teáskanál vanilia
  • 200g porcukor
  • Pici só
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 szép nagy alma, durvára reszelve

A megmosott rizst a vízzel egy lábasban addig főzzük, amíg a vizet felszívja. Utána ráöntjük a tejet, hozzáadjuk a sót, margarint, citrom levét és reszelt héját, valamint a mazsolát, majd lassú tűzön kevergetve megfőzzük és hűtjük. A tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük, hozzádjuk a keményítőt és részletekben a tojásfehérjék kemény habját. A kihűlt rizsbe könnyedén belekeverjük a tojáshabos masszát. Szórhatunk bele reszelt csokoládét is.
Egy nagyobb tepsit kikenünk vajjal, megszórjuk morzsával és beleöntjük a rizst. Tetejét elsmimítjuk és a reszelt almával megszórjuk. Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt elkészül. Baracklekvárral és csokoládéöntettel tálaljuk.