Hozzávalók:
220g liszt
140g vaj
- 20g kakakópor
- 70g porcukor
- 1 tojás
- A töltelékhez:
- 250g túró
- 150g tejföl
- 100g cukor
- 1 citrom héja
- 1 csomag vaniliás cukor
- 3 tojás
- 50g puha vaj
- 25g liszt
A tetejére:
Elkészítés
Egy tálban elmorzsoljuk a lisztet, a kakaóport és a porcukrot a vajjal,majd a tojást hozzáadva összegyúrjuk. Lisztezett deszkán kerek lapot nyújtunk és kibéleljük vele a 20cm átmérőjű piteformát.
A tésztát megszurkáljuk és a hűtőbe tesszük pihenni,míg a tölteléket elkészítjük.
A töltelék hozzávalóit egy tálban alaposan összekeverjük. A keveréket a tésztára halmozzuk és 150 fokos sütőben 60 percig sütjük. Ha teljesen kihűlt, a tetejét beborítjuk ribizlivel, majd a tortazselét a használati utasítás szerint elkészítjük és a ribizlire öntjük. Hagyjuk megdermedni, utána szeletelhetjük. Bármilyen friss gyümölccsel elkészíthetjük.