• 220g liszt
  • 140g vaj
  • 20g kakakópor
  • 70g porcukor
  • 1 tojás
  • A töltelékhez:
  •  250g túró
  • 150g tejföl
  • 100g cukor
  • 1 citrom héja
  • 1 csomag vaniliás cukor
  • 3 tojás
  • 50g puha vaj
  • 25g liszt
  • Ribizli
  • Tortazselé
Egy tálban elmorzsoljuk a lisztet, a kakaóport és a porcukrot a vajjal,majd a tojást hozzáadva összegyúrjuk. Lisztezett deszkán kerek lapot nyújtunk és kibéleljük vele a 20cm átmérőjű piteformát.
A tésztát megszurkáljuk és a hűtőbe tesszük pihenni,míg a tölteléket elkészítjük.
A töltelék hozzávalóit egy tálban alaposan összekeverjük. A keveréket a tésztára halmozzuk és 150 fokos sütőben 60 percig sütjük. Ha teljesen kihűlt, a tetejét beborítjuk ribizlivel, majd a tortazselét a használati utasítás szerint elkészítjük és a ribizlire öntjük. Hagyjuk megdermedni, utána szeletelhetjük. Bármilyen friss gyümölccsel elkészíthetjük.